preload spinner

Kaffebønner

Har du først smagt kaffebønner af en god kvalitet, så er der ganske enkelt ingen vej tilbage. Kaffe & The Huset har et stort udvalg af hele kaffebønner, der passer til stempelkande, filterkaffe og espresso.

Der findes overordnet to hovedsorter af kaffebønner. Den mest kendte og populære sort er Arabica kaffebønnen, der med sin søde og runde smag, ofte er det oplagte valg, når det kommer til kaffebønner. Arabica kaffebønner dyrkes i højlandet rundt omkring i verden.

Derudover findes der også Robusta kaffebønner, hvis smag og aroma kan karakteriseres som skarp og bitter. Robusta kaffebønnen indeholder mere koffein end Arabica kaffebønnen og er den bønne der oftest bruges til at lave instant kaffe.

Vi dækker et bredt udvalg af alt fra de mere letristede milde og syrlige kaffebønner til de mørkristede og mere intense kaffebønner.

Hvorfor skal man købe hele kaffebønner

Med hele kaffebønner får man det meste ud af sin kaffe, da det er her man opnår den bedste kvalitet i smag og intensitet. Grunden til at kvaliteten ofte er højere på hele bønner sammenlignet med traditionelt formalet kaffe er bl.a. at der stilles langt højere krav til kvaliteten af de hele kaffebønner for at sikre en tilstrækkelig ensartethed i produktet.

Men der er flere gode grunde til at vælge de hele bønner frem for den traditionelt formalet kaffe. Ved at vælge hele kaffebønner sikrer du dig, at de bevarer smagen i længere tid, hele kaffebønner holder nemlig bedre på smag og aroma end formalet kaffe. Du bør derfor også altid kun kværne den mængde kaffe, du skal bruge med det samme. På den måde sikrer du dig, at få den bedst mulige smagsoplevelse, hver gang du laver kaffe.

Endnu en fordel, når man selv kværner sin kaffen, er at man får muligheden for at grov kværnet kaffe til stempelkanden eller fint malet kaffe til brug i en espressomaskine eller den traditionelle filterkaffemaskine.

Desuden skal man heller ikke undervurdere glæden ved duften af nykværnet kaffe, som spreder sig i hjemmet, når du har været i gang med at kværne dine hele kaffebønner. Hvis du vælger at bruge hele kaffebønner, kræver det selvfølgelig en kaffekværn.

Hvilken kaffe skal jeg vælge?

Som udgangspunkt vil vi i Kaffe & The Huset anbefale dig altid at vælge kaffe af høj kvalitet. I vores store skønne kaffesortiment finder du altid et varieret udvalg af lækker kaffe, alt sammen af høj kvalitet og nøje udvalgt. Men præcis, hvilken kaffe der måtte falde i din individuelle smag, kan du kun selv svare på, det er nemlig sådan med kaffe, som i så mange andre sammenhænge, at smag og behag er forskellig.

At vælge den helt rigtige kaffe er derfor en spændende udfordring, og vi vil anbefale dig at prøve dig frem og afprøve forskellige former for bønner og kaffeblandinger. Du kan fx prøve vores økologiske kaffe fra farmen Dimto Tero i Etiopien, der er en yderst delikat kaffe med smagsnoter af bergamotte, citrus og hyldebloster. Eller du kan vælge vores kaffe med chokoladesmag, som er hele bønner tilsat chokoladearoma, der er vores mest populære smagskaffe til dato. Eller måske foretrækker du koffeinfri kaffe? I

Kaffe & The Huset har vi flere forskellige typer af koffeinfri kaffe, prøv f.eks. vores skønne Mountain Kaffe Koffeinfri, der har en flot syrlighed og en meget ren smag.

Opbevaring af kaffebønner

Hvad enten du køber formalet kaffe eller hele kaffebønner, skal du gøre dig selv og din kaffe den tjeneste at overveje, hvordan du opbevarer kaffen bedst muligt. Der er mange meninger om og holdninger til, hvordan man bedst opbevarer sin kaffe. Vi anbefale, at du prøver dig lidt frem, og vurdere, hvilken opbevaringsmetode, du synes, bedst bevarer smag og aroma i din kaffe.

Vi vil dog anbefaler, at du altid lader de hele bønner eller den formalede kaffe blive i posen, og opbevare posen i en lufttæt beholder. Du skal altså ikke hælde bønnerne ud af posen og ned i en beholder, posen er nemlig med til, at kaffen eksponeres så lidt som muligt for sollys. Derudover kan du med fordel klemme så meget luft som muligt ud af posen, så kaffen omsluttet af så lidt ilt som muligt, fordi ilt kan være med til at forringe kvaliteten og smagen af kaffen.  

Endelig anbefaler vi, at du opbevarer din kaffe et køligt, mørkt sted uden for store udsving i temperaturen.

Har du den rigtige kaffekværn?

Mange lader sig afskrække af selv at male sin kaffe, fordi processen kan synes besværligt og mange forstiller sig måske det kræver dyrt udstyr. Og der en stor skam, for det er slet ikke så besværligt eller dyrt, som mange forestiller sig. Og er du ægte kaffeelsker, vil du med garanti opleve at glæden over en kop kaffe, som er lavet på friskmalede bønner, langt overstiger besværet med at kværne og brygge kaffen.

Når du skal vælge kaffekværn, kan du med tage udgangspunkt i følgende spørgsmål; hvilken bryggeform du foretrækker og om du ønsker en elektrisk eller en manuel kaffekværn? Der findes på markedet i dag en bredt udvalg af kaffekværne i alle prisklasser. Vi vil anbefale, at du undgår de helt billige kaffekværne, da de billige sjældent kan male kaffen helt jævn og finmalet.